fbpx
Biografie

Een geschikte studie kiezen om op voort te kunnen bouwen na mijn middelbare schoolperiode was niet aan mij besteed. Na twee jaar lang open dagen bezoeken van semi-interessante opleidingen besefte ik dat ik eigenlijk nog niet wist waar ik naar op zoek was.

Het Liberal Arts Tussenjaar op de Vrije Hogeschool bleek de perfecte plek om aan de slag te gaan met dit dilemma. Ik werd uitgedaagd om na te denken over verschillende levensvragen. Wie ben ik? Wat wil ik? Wat vind ik belangrijk? Waar sta ik voor? In het begin vond ik dit wel even wennen, ik was op de middelbare school nog nooit actief bezig geweest met dit soort vraagstukken, maar na wat aanpassingstijd voelde ik me helemaal thuis. In de gestructureerde maar tegelijkertijd vrije en bovendien veilige omgeving van de Vrije Hogeschool leerde ik mezelf steeds beter kennen en mijn eigen idealen op waarde te schatten.

Ik kwam erachter dat ik het heel fijn vind om bezig te zijn met: schrijven, discussiëren over politieke en wereldse thema’s en andere culturen onderzoeken.

Ook wil ik graag actief bezig zijn met mijn eigen rol in bijvoorbeeld klimaatverandering en de bio-industrie. Ik wil in ieder geval mijn eigen aandeel beperken door bewust met de aarde om te gaan, ik eet veganistisch en ik probeer steeds vaker een duurzaam alternatief te zoeken voor vervuilende producten.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor de opleiding European Studies aan de Haagse Hogeschool. Op deze opleiding kan ik mijn enthousiasme over (Europese) cultuur, taal en politiek helemaal kwijt en ik ben blij met de manier waarop deze keuze tot stand is gekomen. Zonder de brede basis die de Vrije Hogeschool mij in het tussenjaar heeft geboden had ik waarschijnlijk veel minder snel gekozen voor deze studie.

Ik heb geleerd vertrouwen te hebben in de toekomst en mijn blik open te houden voor nieuwe situaties, andere meningen en kansen die ik in eerste instantie niet zou pakken.

 

 

 

Deel deze pagina: