Je hebt je havo- of vwo-diploma op zak, en nu moet je kiezen. Maar je hebt nog geen idee, of je vindt juist heel veel dingen interessant! Of je weet wel al wat je wil, maar moet dat meteen? Zou je voor je zo’n belangrijke periode begint niet eerst moeten bekijken wat je nog meer in je mars hebt? Dan is dit Tussenjaar wellicht iets voor jou!

Al 45 jaar Tussenjaar Liberal Arts

Al hebben we geen idee hoe de wereld er over 20 jaar uitziet, we kunnen er wel van uitgaan dat het niet alleen aankomt op onze creatieve en ondernemende vaardigheden, maar ook op onze empathie. Om je koers te bepalen zal je in gesprek moeten gaan over je doel, je bestemming, en over de route daar naartoe. Een goede studiekeuze komt voort uit een brede oriëntatie op het leven. Dus voordat je de volgende stap zet, wil je er eerst achter komen wie je bent en wat je je medemens, jezelf en de wereld kunt bieden. Maar ook wat die wereld van jou vraagt. Precies voor deze vragen kun je van ouds bij de Vrije Hogeschool terecht. Studeren aan de VH betekent met een open blik naar de wereld om je heen leren kijken en autonoom worden in denken, doen en laten.

Tussenjaar Liberal Arts: iets voor mij?

Denk je (graag) na over:

• Wie ben ik, hoe leer ik mijzelf kennen en wat zijn mijn talenten en tekorten?
  • Hoe verhoud ik mij tot de ander? Wil ik mij verhouden tot de ander – ook tot de verre ander?
  • Wat is liefde? Wat is empathie? Waarom zou ik me daarin willen verdiepen?
  • Hoe kom ik ‘thuis’ in deze complexe wereld van informatie en meningen, overmaat en onvoorspelbaarheid?
  • Wat is mijn rol in deze samenleving?
  • Moet ik verantwoordelijk zijn? Zo ja, hoe moet ik mijn verantwoordelijkheid nemen?
  • Hoe ontwikkel ik overtuigingskracht in de wereld en leer ik te vertrouwen op mijn eigen zeggingskracht?

Na het Tussenjaar Liberal Arts weet je beter wie je bent en waar je naartoe wilt: je kent je levensfilosofie, weet wat je kan, wat je niet kan en wat je in welke volgorde wilt gaan doen.

Weten wat studenten en oud-studenten over het Tussenjaar te zeggen hebben?

Ga naar Testimonials

Tussenjaar Liberal Arts brochure

Hier onder vind je de brochure van het Tussenjaar Liberal Arts 2017 – 2018.