MALALA SCHOLARSHIPS

De Vrije Hogeschool reikt het komende jaar wederom vijf Malala Scholarships uit aan buitenlandse studenten met een vluchtachtergrond, die zich samen met de Nederlandse studenten willen voorbereiden op hun studie in Nederland of elders in Europa. Malala Scholarships zijn volledige beurzen voor het Liberal Arts Tussenjaar.

De Vrije Hogeschool ziet in de kinderrechtenactiviste Malala Yousafzai (12 juli 1997) een levend boegbeeld voor haar studenten, en heeft daarom gekozen de beurzen naar haar te vernoemen.

Wij hopen met de ter beschikking stelling van de Malala Scholarships voor het Liberal Arts Tussenjaarbij te dragen aan de ontwikkeling deze bijzondere studenten.

Toelatingseisen

Ben jij een jongvolwassene met een vluchtachtergrond? Kun je je vinden in de visie en missie van de Vrije Hogeschool en is het volgende op jou van toepassing:

• Je bent tussen de 17 en 27 jaar
  • Je bent in het bezit van een verblijfsvergunning voor (on-)bepaalde tijd, geldig tot in elk geval de laatste dag van de maand waarin de laatste lesdag van het Liberal Arts Tussenjaar plaatsvindt (23 juni 2018)
  • Je beschikt over een basisbeheersing van de Nederlandse taal (A1-A2)
  • Je bent bereid een cursus Nederlandse taal B1-B2 te volgen
  • Je beschikt over een basisbeheersing van de Engelse taal
  • Je hebt een opleidingsniveau vergelijkbaar met afgerond HAVO/VWO of een (paar) jaar studeren aan de universiteit in het land van herkomst
  • Je hebt de wens of intentie om te gaan studeren

Als je deze vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, vraag dan een kennismakingsgesprek aan of kom naar de informatieavond.

Tussenjaar Vrije Hogeschool To belong