Wie is welkom?

Je bent tussen de 17 en 27 jaar en hebt havo of vwo gedaan, of je moet nog maximaal twee certificaten. Opleidingsniveau is van belang, maar niet in alle gevallen doorslaggevend. We kijken ook naar de persoon en motivatie.

Toelating

De toelating bestaat uit twee onderdelen: een kennismakingsgesprek en een inschrijving. In het kennismakingsgesprek verwoord je je motivatie, en kun je al je vragen kwijt. Meteen na het gesprek krijg je te horen of je bent aangenomen. De aanmelding wordt definitief door het ondertekenen van het inschrijfformulier.

Wat kost mijn tussenjaar?

De Vrije Hogeschool is een niet-gesubsidieerde instelling voor hoger onderwijs en wil voor iedereen toegankelijk zijn. Om te zorgen dat iedereen het collegegeld kan betalen, verdelen we de lasten naar draagkracht De hoogte van het collegegeld is afhankelijk van het belastbaar brutogezinsinkomen. Collegegelden liggen tussen € 6.250,- en € 15.995,-.

Wat krijg je daarvoor?

  • Het Liberal Arts Tussenjaar is een volledig studiejaar van vier dagen per week
  • Je wordt gecoacht door topkunstenaars, ondernemers en wetenschappers
  • De locatie is een mooie stadsvilla aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug
  • Een buitenlandreis van een maand is inbegrepen; eigen bijdrage van 250 euro
  • De VH beschikt over een kleine gezellige campus in Driebergen waar je goedkoop kamers kunt huren
  • Je neemt deel aan drie grote performances per jaar op verschillende locaties
  • Wekelijks culture avonden, filmavonden, of socratisch café.
  • 1 x per week is er een community maaltijd

Collegegeld een bezwaar?

Precies iets voor uw zoon of dochter zo’n Liberal Arts jaar?
Ja, dat wel, maar het collegegeld …….
Is dat uw situatie? Maak dan kennis met de beurzen en leningen van de Vrije Hogeschool:

Vul onderstaande gegevens in om uitgebreide informatie (in PDF-formaat) te downloaden. De download start direct na het verzenden van uw gegevens.

Kosten Tussenjaar versus een verkeerde studiekeuze

Veel ouders denken dat een tussenjaar te duur is. Maar is dat ook zo? Een verkeerde studiekeuze en in het eerste jaar stoppen kan duurder zijn! Stel je leent maandelijks van september t/m augustus het maximale bedrag bij DUO: € 1.034,35, en besteedt gemiddeld € 684,- aan studieboeken.

Aan het einde van het studiejaar ‘kost’ een verkeerde studiekeuze dan € 12.412,20 exclusief boeken, een jaar van je studietijd, plus de nodige teleurstelling en frustratie.