Reizen in je Liberal Arts Tussenjaar

Zodra je studiekeuze gemaakt is ga je een maand lang op reis door Europa! Het wordt voorjaar. Je weet wat je gaat doen. Je bent klaar voor avontuur!

Reizend door de veranderende landschappen van Midden-Europa; Tsjechië, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië oefenen we hoe het is om deel uit te maken van een klein reisgezelschap. De keuze voor het Tussenjaar is ook de keuze voor een prachtige reis. De natuur, oude Midden Europese steden, kastelen en dorpen en hun geschiedenis dagen je uit jezelf uiteen te zetten met wat je tegenkomt, zowel om je heen als in jezelf. Alles in het teken van wie jij bent, wat je kan en welke kant je op wilt.

Je weet nu wat je gaat studeren, maar hoe ga je je leven als geheel leiden? Op wat voor plekken tijdens deze reis voel je je thuis? Wat zegt dat over hoe je volgend jaar moet wonen, studeren, werken, reizen? Wat wordt dus het design van je leven, voor de komende tijd? En binnen welke kaders valt dit design? Ben jij een wereldburger, een Europeaan, een Nederlander, een Fries? Al reizend ga je zien wat deze begrippen voor je betekenen en hoe je gebruik kan maken van de wortels en de waarden die je hebt.

Intussen stel je haalbare doelen, zowel individueel als samen, en maakt je voornemens waar. Dat geeft vertrouwen. Je kijkt terug op het eerste deel van het jaar, maar verbind je ook met de plekken waar je bent. Wat is er voor jou en voor de groep te vinden? En je kijkt vooruit.

Er zijn twee Travel Experiences.

Classroom Alive

Kies je voor een Classroom Alive dan slaap je onderweg in kleine simpele pelgrimsherbergen, plekken van rust en ontmoeting. Het is een fysieke en mentale uitdaging om elke dag 20 tot 30 kilometer te kunnen lopen. Je zult volop genieten, jezelf ook tegen komen en je grenzen oprekken. Hoge toppen, diepe dalen. De schoonheid van de natuur, de kleine dagelijkse dingen en de historische route inspireren om te dansen, muziek te maken, te fotograferen of te tekenen en schrijven. Vertrouwen. Verbonden. Een paar honderd kilometer lopen op eigen kracht is een inspiratie voor de rest van je leven. Het vinden van antwoorden op vragen, knopen doorhakken of overgave aan wat is… iedereen die de route aflegt heeft zo zijn of haar eigen weg af te leggen. Die weg is waar het om gaat!

Bike Destiny

Kies je voor de Bike Destiny dan fiets je een maand lang door bossen, over bergen, langs stranden en door steden in zuidoost Europa. Het einddoel: Sarajevo. Het streven: je beproeven als een zelfbewuste, ondernemende student die niet terugdeinst voor wat de wereld op je pad legt. De zintuigen van de groep samen geven je een bergketen aan impressies. Hiermee verrijken we elkaar én onze omgeving in een intensief avontuur. We zorgen voor elkaar en behalen samen onze doelen. Elk groepslid kiest hierin een eigen verantwoordelijkheid (bijvoorbeeld: navigeren, koken, bloggen, fotograferen, de ochtenddans/yoga leiden). Dit betekent dat je zelf, op basis van je talent en interesse, bepaalt waar jij je mee bezig gaat houden in deze Travel Experience.