We noemen onze modules laboratoria of labs omdat ze in een laboratoriumsetting plaatsvinden: als student ben je geen passieve kennisconsument, maar een actieve onderzoeker die zich persoonlijk verbindt met de inhoud van de lesstof, de docent en de medestudenten. Liberal Arts vakken die je in deze laberatoriumstetting volgt zijn o.a. filosofie, culturele antropologie, psychologie, filmstudies, ecologie, religiewetenschap en genderstudies.

Hoe werkt het?
Het onderzoek dat je doet binnen de labs daagt je uit om ideeën van denkers en kunstenaars zoals Nietzsche, Boeddha of Homerus in gesprek te brengen met je persoonlijke vragen. Dit gesprek gaat via inspirerende colleges, close-reading van bronteksten en speelse werkvormen. Elk onderzoekstrimester eindigt met een eindperformance. Je sluit af met een essay en Ted-Talk (trimester 1) en  debat (trimester 2).

Waarom doen wij dit?
In de labs onderzoek je tijdseigen vragen die je een kompas bieden in je persoonlijk leiderschap. Je hebt een perspectief ontwikkelt op de uitdagingen van deze tijd binnen duurzaamheid, technologisering, genderstudies etc. Aangesloten op deze maatschappelijke uitdagingen kan je een bewuste toekomst kiezen.

In de syllabus Inleiding in het denken van Friedrich Nietzsche lees je hoe een lab in het eerste trimester eruit kan zien.

Trimester syllabus 2018